Proiecte finalizate

Impreuna cu compania HEINEKEN, in anul 2011 am demarat programul de responsabilitate sociala HEINEKEN pentru Comunitati. Timp de 5 ani, prin intermediul acestui program, compania HEINEKEN  a investit peste 1,6 milioane RON in finantarea a 33 de proiecte comunitare care au implicat 1.200 de voluntari si au avut 440.000 de beneficiari, in patru comunitati locale: Constanta, Craiova, Miercurea Ciuc si Targu Mures. Pentru mai multe detalii, va rugam vizitati www.heineken-pentru-comunitati.ro.

Academia de CSR

Asociatia CSR Nest in parteneriat cu KPMG Romania a lansat in anul 2013  “Academia de CSR”, o platforma integrata formata dintr-o sesiune de workshopuri de informare, constientizare, educare cu privire la implicarea sociala a companiilor. Obiectivul secundar al Academiei de CSR a fost acela de a implica organizatiile participante la sesiunile de workshopuri in propriile lor programe de CSR, finantate prin legea sponsorizarii.

Voluntariatul

– investitie pentru dezvoltare durabila

Impreuna cu Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania – Filiala Sector 6, am implementat, in calitate de partener, proiectul „Voluntariatul – investitie pentru dezvoltare durabila”. Proiectul a fost finantat in proportie de 85% prin granturile SEE 2009-2014, in cadrul Fondului ONG in Romania. Proiectul s-a desfasurat in perioada 2014-2015, a avut o valoare de 35.000 EURO si a fost finantat in proportie de 85% prin granturile SEE 2009-2014, in cadrul Fondului ONG din Romania.

Pentru mai multe detalii, va rugam vizitati www.crucearosie6.ro.

Edumax

Pentru lantul authton de pet-shop-uri ANIMAX, Asociatia CSR Nest a dezvoltat si implementat proiectul Edumax, ca parte din strategia de CSR a companiei. Prin acest proiect, ANIMAX si-a propus sa promoveze un comportament responsabil fata de animalele de companie in randul copiilor cu varste cuprinse intre 5 si 10 ani, pornind de la ideea ca un animal de companie face parte din familie si reprezinta o responsabilitate. In cadrul proiectului, au participat 4.100 de elevi din 10 scoli din sistemul public si privat din Bucuresti. Pentru mai multe detalii, va rugam vizitati www.edu-max.ro.

ACTIOnariat

pentru Comunitate

Asociatia CSR Nest, cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civica, program finantat de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, administrat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile, a implementat in perioada 2014-2015 proiectul ”ACTIONariat pentru Comunitate!”.

In proiect au fost implicate 21 de IMM-uri in activitatile si proiectele derulate de 6 ONG-uri din Bucuresti, cu scopul de a creste coeziunea intersectoriala in solutionarea nevoilor comunitatii din Capitala. In plus, cele 21 de IMM-uri au beneficiat de elaborarea de strategii de responsabilitate sociala, adaptate in functie de specificul lor de activitate

IMM-urile implicate au fost: New Kopel, Fabrica de Bere Buna Zaganu, Business Review, Nutrivita, Creativ Pro Design, Culori si Idei, Barotti International, Ensight Management Consulting, Hotel Cismigiu, Original Murano, Brightway, Interactivision, Ferma Verde, REI Finance Advisors, Ergo Print, Color Box, REI Facility, Safety First, Regus, Bee Works, Books Express.

Cele 6 ONG-uri partenere care au oferit posibilitatea implicarii IMM-urilor in 6 proiecte comunitare pe care le deruleaza in Municipiul Bucuresti in anul 2015 au fost: Organizatia Suedeza pentru Ajutor Umanitar Individual, Organizatia Umanitara Concordia, Asociatia Young Initiative, Romanian Angel Appeal, Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania – Filiala sector 6, Fundatia Nane.

Pe langa o strategie de CSR elaborata de consultantii Asociatiei CSR Nest si posibilitatea implicarii intr-un proiect civic dezvoltat de un ONG din Bucuresti, cele 21 de IMM-uri partenere au primit pentru o perioada de doi ani titlul de ”IMM Responsabil Social”. Pentru mai multe detalii, va rugam vizitati www.csr4imm.ro.