Despre noi2024-01-09T23:49:13+02:00

MISIUNE, VIZIUNE, VALORI

Misiunea Asociatiei CSR Nest este aceea de a oferi solutii si servicii atat sectorului neguvernamental cat si celui corporatist prin promovarea responsabilitatii sociale in randul societatii civile si al companiilor. De asemenea, asociatia isi mai propune sa contribuie la progresul social, cultural, educational, turistic si de mediu al Romaniei.

Pentru a ne atinge dezideratele, echipa Asociatiei CSR Nest se concentreaza pe:

  • Promovarea conceptului de responsabilitate sociala in randul companiilor din Romania;
  • Incurajarea unui comportament responsabil fata de mediul inconjurator atat la nivel de companie cat si la nivel individual
  • Promovarea conceptului de dezvoltare durabila;
  • Dezvoltarea si implementarea de proiecte de mediu;
  • Promovarea conceptului de dezvoltare comunitara durabila;
  • Organizarea de workshop-uri, conferinte, evenimente cu scop caritabil;
  • Initierea de demersuri pe langa autoritatile locale privind incurajarea unui comportament responsabil fata de mediu si promovarea dezvoltarii durabile a comunitatilor locale;
  • Donatii in bunuri
  • Incurajarea voluntariatului individual si corporatist

Viziunea noastra este sa stabilim standardul de excelenta in activitatea pe care o desfasuram. Suntem adeptii unui cod de etica si profesionalism in tot ceea ce facem. Prin munca noastra incercam sa aducem in centrul tuturor activitatilor pe care le derulam urmatoarele aspecte:

EVALUAREA IMPACTULUI  – Lucram cu seturi de KPIs specifici fiecarui proiect de responsabilitate sociala, astfel incat clientii sa poata masura eficienta si impactul proiectului dezvoltat. La aceasta se adauga o evaluare foarte stricta si obiectiva a costurilor pe care le presupune fiecare proiect in parte.

EXPERIENTA – toti membrii Asociatiei CSR Nest au o experienta profesionala solida si indelungata in dezvoltarea, implementarea si evaluarea proiectelor de responsabilitate sociala corporativa.

ANGAJAMENT PE TERMEN LUNG. Pornim la drum cu ideea de a incheia parteneriate pe termen lung cu clientii nostri, devenind parte din obiectivele si strategiile de responsabilitate sociala ale acestora.

INOVATIE – Credem ca inovatia este determinanta pentru progres, si de aceea, incercam ca prin abordarea noastra, sa propunem proiecte de responsabilitate sociala care sa aiba o componenta inovativa si o abordare unica pe piata.

RESPONSABILITATE FATA DE MEDIU – Suntem prietenosi cu mediul inconjurator, astfel ca ne straduim sa minimizam amprenta de carbon ce rezulta din activitatile pe care le desfasuram.

DEZVOLTARE DURABILA – Viitorul generatiilor tinere de se construieste incepand cu noi. De aceea, incercam ca, prin proiectele pe care le dezvoltam sa ne aducem contributia la dezvoltarea durabila a comunitatii din care facem parte.

ISTORIC

Asociația CSR Nest a fost înființată în anul 2010 cu scopul de a contribui la dezvoltarea socio-economică, culturală și educațională a României. CSR Nest oferă soluții și servicii mediului de afaceri și organizațiilor societății civile în domenii precum cel al responsabilității sociale corporative (CSR), dezvoltării organizaționale și comunitare, economiei sociale sau proiectelor de mediu, pentru a crește impactul acțiunilor lor în comunitate. O altă direcție strategică a asociației este de a informa și crește gradul de conștientizare a publicului larg cu privire la impactul organizațiilor neguvernamentale și ale companiilor responsabile social în comunitățile din care fac parte.

2010: Sergiu si Anda Sebesi infiinteaza Asociatia CSR Nest, cu scopul de a construi o punte de legatura intre mediul corporatist si societatea civila.

2011 – 2016: Impreuna cu compania HEINEKEN, am demarat programul de responsabilitate sociala HEINEKEN pentru Comunitati.

2012: Asociatia CSR Nest preia de la Asociatia Grupul de Educatie si Actiune pentru Cetatenie (GEAC), proiectul editorial www.nonguvernamental.org.

2013: Asociatia CSR Nest in parteneriat cu KPMG Romania a lansat “Academia de CSR”.

2014-2015: Impreuna cu Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania – Filiala Sector 6, am implementat, in calitate de partener, proiectul „Voluntariatul – investitie pentru dezvoltare durabila”.

2014-2016: Pentru lantul authton de pet-shop-uri ANIMAX, Asociatia CSR Nest a dezvoltat si implementat proiectul Edumax, ca parte din strategia de CSR a companiei.

2014-2015: Asociatia CSR Nest a implementat proiectul ”ACTIONariat pentru Comunitate.
2019-2020: Asociatia CSR Nest este partener in proiectul Wings4Youth: Sprijinirea tinerilor care părăsesc sistemul de protecție a copilului printr-o abordare multi-sectorială: un model integrat de suport pentru întărirea sistemul de protecție a copilului din România și Bulgaria.

RAPOARTE ANUALE

IMPLICA-TE!

Daca esti in cautarea unei cauze pe care vrei sa o sustii facand voluntariat, sau daca esti o companie care crede in proiectele noastre, ne puteti contacta la office@csrnest.ro sau +40 37 105 30 09.

CARIERE

Cauti sa incepi o cariera in domeniul ONG, dar nu stii ce functie ti se potriveste? Descopera toate posturile disponibile in cadrul Asociatiei CSR Nest si aplica acum!

Momentan nu sunt posturi disponibile.

ECHIPA

Sergiu Sebesi (42) are o experienta de 22 de ani in domeniul socialului si de 10 ani lucreaza ca si consultant independent pe proiecte de responsabilitate sociala in Romania. Sergiu fost implicat timp de 7 ani in proiecte sociale in calitate de project manager / consultant / director de dezvoltare / fundraiser in peste 20 de tari precum Italia, Franta, Muntenegru, Japonia sau India.

Anda Sebesi (40) are o experienta de 19 ani in presa de business din Romania si de 10  ani ca si consultant independent pe proiecte de responsabilitate sociala in Romania. De-a lungul timpului a fost implicata in elaborarea si implementarea de strategii de CSR pentru companii multinationale din Romania si in dezvoltarea de strategii de comunicare pentru mai multe ONG-uri mari prezente pe piata locala.

Radu Meirosu (50) are o experienta de 8 ani in monitorizarea si evaluarea de proiecte. Din 2004 si pana in prezent a asistat peste 100 de organizatii neguvernamentale in implementarea proiectelor finantate prin programe destinate societatii civile, precum PHARE sau Fondul ONG (Mecanismul Financiar SEE). Radu are, de asemenea, o experienta de 10 ani in presa scrisa, semnand articole in ziare precum, Romania libera, Evenimentul zilei, Cotidianul. Este fondatorul platformei online Comunicatedeafaceri.ro, dedicate promovarii comunicatelor de presa specifice mediului de afaceri din Romania.

BENEFICIARI

Prin proiectele pe care le-am dezvoltat si implementat de-a lungul timpului, am incercat sa ajungem la un numar cat mai mare de beneficiari din Bucuresti si din alte comunitati locale la nivel national. De aceea, beneficiarii proiectelor noastre sunt reprezentati de comunitatile locale – mai mici sau mai mari – in care intervenim cu diferite proiecte. In cazul unor proiecte punctuale acestia pot fi: prescolari si elevi din ciclul primar, gimnazial sau liceal, IMM-uri, ONG-uri, centre de plasament si centre de ingrijire a persoanelor varstnice, tineri care parasesc sistemul de protectie a copilului din Romania.

RESURSE

“Politica Asociatiei CSR Nest privind protectia copilului”

RAPORT ANUAL – 2023

Ultimele noutati

Go to Top