În luna mai s-au desfăşurat cursurile de Managementul Voluntarilor şi Managementul Diversităţii şi Egalitatea de Şanse. 19 mai 2015

 

Prima jumătatea a lunii mai a fost una încărcată de cursuri organizate pentru voluntari, cu scopul de a creşte capacitatea acestora de a gestiona şi implementa noi proiecte în cadrul Crucii Roșii.

Primul curs a fost cel de Managementul Voluntarilor, în weekendul 9-10 mai, unde s-a vorbit despre pregătirea organizaţiei pentru implicarea voluntarilor, recrutare şi selecţie, orientare şi instruire, monitorizarea şi supervizarea voluntarilor, dar şi despre motivarea, recunoaşterea şi menţinerea lor, evaluarea activității, direcţii de acţiune şi bune practici.

CR

În următorul weekend, 16-17 mai, am vorbit despre Managementul Diversităţii şi Egalitatea de Şanse. Voluntarii Crucii Roşii trebuie să ştie cum să gestioneze situaţii în care au de-a face cu stereotipuri, prejudecăți sau discriminare. Să ştie ce pot face pentru combaterea discriminării, asigurarea egalitaţii de şanse sau valorizarea diversității. Managementul diversităţii şi egalitatea de şanse reprezintă un pilon de bază în mandatul Crucii Roşii, prin urmare s-a pus mare accent pe însuşirea acestor noţiuni.

Cele două cursuri au fost susţinute de Ema Şeclăman, un trainer cu o bogată experienţă de formator, fiind implicată de-a lungul timpului în multe programe dedicate mediului ONG. De aceste cursuri au beneficiat în total 20 de voluntari.

Pentru datele de 6-7 iunie a fost programată o ultimă sesiune a cursului privind Managementul Diversităţii şi Egalitatea de Şanse, la care vor fi invitați să participe și voluntari ai altor organizații din societatea civila.